✅Groot of klein, iedereen lust wel havermout pannenkoekjes toch?
Deze havermout pannekoekjes met als topping licht gekarameliseerde appels en peer zijn heerlijk.
✅De ingrediënten voor ongeveer 12 stuks voor het deeg:
*140gr havermout
*140gr zelfrijzende bloem
*350ml amandelmelk
*2 eitjes
*halve appel raspen
*4 eetlepels ahornsiroop
*snufje zout
*snufje speculooskruiden
↪Allemaal samen in de blender en mixen maar tot een stevig deeg.
10min laten rusten op kamertemperatuur en dan bakken.
Gebruik een koekenpannetje en neem een schep met de pollepen en giet het uit over het pannetje.
Hier laten we het gewoon uitlopen het deeg dan zijn de pannenkoekjes ongeveer 10 a 12 cm en 0.5 cm dik.
Dat kan je perfect doorbakken om je kookvuur. Zet het niet te hard anders zal de buitenkant krokant zijn en binnen in nog wat niet doorbakken deeg.
✅De topping voor de havermout pannenkoekjes :
*2 appels
*1 peer
*snufje vanillesuiker
↪Deze stoven en lichtjes karamelliseren met een beetje vanillesuiker.
Wil je liever een andere zoete topping of meer zoals choco, poedersuiker, ijs, aardbeien, frambozen, honing, chocolade enz ga je gang dat zal er allemaal lekker bij zijn.
Laat het smaken! En experimenteer met smaken en zelf met recepten.
Of heb je liever een appeltaartje?