Echt heerlijke Chilisaus, een pittig smaakbommetje kan je wel zeggen.
We hebben deze gemaakt met onze eigen Chinese 5 colours.
Zelf hebben we wat geinproviseerd met het gerechtje van Jamie Oliver.
Ipv appelsap hebben we fruitsap gebruikt en onze Chinese 5 colours (ong 20/25 stuks zonder pitjes) ipv Spaanse pepers. We hebben de ingrediënten gebruikt die we nog in onze voorraad kast konden vinden. Dat doen we wel vaker receptjes een eigen touch geven door spullen te gebruiken die we nog in de kast of vriezer kunnen terug vinden.
De ingrediënten voor deze pittige chilisaus zijn:
*2 ajuinen
*2 teentjes knoflook
*6 tomaten
*zout
*2 eetlepels olijfolie
*2 theelepels chilipoeder
*150ml appelsiderazijn
*250ml appelsap
*2 eetlepels suiker
*12 Spaanse chilipepers
Hoe maak je het klaar:
De pepers, ajuin en look fijnhakken in de keukenrobot.
Dan alles in de pan met olijfolie en chilipoeder toevoegen.
Even goed mengen en dan de suiker erbij.
10min laten pruttelen, zodat je een dikkere boeltje krijgt
De tomaten fijnhakken en erbij doen in de pan
Ook de azijn mag er ook bij.
Appelsap erover gieten
Dit laten koken en pruttelen voor 20min.
En dan bijkruiden met zout.
Veel plezier bij het maken en verwerken in je gerechten. Wij gebruiken deze bij het sausje voorbij de scampis. Of een spicy toets bij de spaghettisaus. Heerlijk.