✅Deze snijbiet taart is heel lekker en echt niet veel werk. 2 vliegen in 1 klap, zalig.
Alle groentjes heb ik nog kunnen vinden in de tuin dat maakt het extra leuk en lekker natuurlijk.
✅Je kan het eten als ontbijt, aperitief hapje, lunch, tussendoortje, avondeten., enz…Heerlijk.
↪De ingrediënten:
*Snijbiet: 5 grote stengels + het blad
*1 (kleine) Ajuin
*1 teentje knoflook
*Halve zoete paprika
*Geel snackpaprikatje
*Klein stukje selder
*100gr spekblokjes (kan je weglaten of vervangen)
*peper
*zout
*muskaatnoot
↪Alles fijnsnijden en in de pan laten stoven met wat roomboter of olijfolie.
Eerst de ajuin en knoflook dan de groentjes erbij. Spekblokjes bakken.
↪Het mengsel die je erbovenop doet.
*4 eitjes
*150gr gruyère
*200ml room
*Peper
*Zout
*Muskaatnoot
↪De groenten en spekblokjes in een ovenschaal doen en overgieten met het ei mengsel. Even door elkaar mengen.
↪20min in de oven op 180gr en de snijbiet taart is klaar, smullen maar.
↪Dit receptje kan je klaarmaken met bladerdeeg maar dit hadden we niet in huis. Dus je kan kiezen wat je het liefste hebt, allebei heel erg lekker. Smullen maar…
💚Alle groentjes en eitjes komen uit de tuin.💚 Heerlijk om je eigen moestuin te hebben en eitjes van de kipjes.
Of wil je liever een dessert taartje maken?