20201128_143214
Cathy

Cathy

Enthousiaste uitprobeer-blogster

Zelf compost maken: het zwarte goud

KokenKoken

✅We zijn al enkele jaren zelf compost aan het maken, echt fijn om dit te leren. En elke jaar word onze composthoop beter en beter. Het is echt een leerproces maar zeker de moeite om zelf te proberen met vallen en opstaan. Niet te vlug opgeven zou ik zeggen, zeker als je plaats hebt om te experimenteren en te leren. Een wanneer je een klein plekje hebt kan je perfect ook eens uittesten. Het gevoel om zelf je eigen compost te hebben voor de tuin, terras, balkon voelt echt zo goed ik kan het je verzekeren.

zelf compost maken

↪Wat heb je nodig?
*Veel geduld☺

✅Droge en vochtige materialen mengen of laagjes maken:
*Groen afval zoals keukenafval, groenten, fruitschillen, grasmaaisel,. ..
*Bruin afval, bladeren, kleine takjes, zaagsel,…

zelf compost maken

✅Maak alle materialen die je op de composthoop gooit klein, dat duurt het proces minder lang. Heb je veel plaats en kan de compost lang blijven liggen dan kan je zeker werken in laagjes boven elkaar.

✅Zorg voor vocht en lucht. Wij hebben als bescherming golfplaten boven onze composthoop, want te nat is ook niet goed.

✅Heel fijn om dit je kinderen ook aan te leren. Ze vinden het ook wel boeiend dit proces.

welf compost maken

✅Wil je op korte termijn compost meng dan met kleinere hoopjes en laat een maand of 3 liggen, wel regelmatig omscheppen. Dan is je compost klaar om te gebruiken in je tuin. Of gebruik deze bij je courgetteplanten wanneer ze de grond ingaan. Deze hebben graag wat halfverteerde compost.

✅Maak je zelf ook jouw eigen compost?

↪Wil je graag de uitgebreide versie lezen klik dan hier op de blog van mijn man.

Bekijk ook de regelmatige verslagjes van experimentjes op Instagram!

Met onder andere meer receptjes, verwondering en bewondering in eigen tuin, kleurrijke foto’s en inspiratie. Positief in het leven ondanks ziekte, genieten van het kleine, hoe mini dit ook is. Kweken van lekkere groenten en fruit en (eetbare) bloemetjes, omringd door een fantastisch gezinnetje en wat diertjes. Heb je vragen of twijfels of tips voor mij? Of wil je gewoon even babbelen? Laat gerust maar weten, via deze blog of op Instagram. Dat is allemaal goed. Veel Liefs!

Geniet! Cathy xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *