✅Dit is zo lekker ovengedroogde kerstomaatjes, gewoon om op te eten als aperitiefje, in een tomatensalsa, kan eigenlijk bij heel verschillende gerechtjes. Om je vingers van af te likken. Echt heel lekker.
✅Een echt smaakbommetje hebben we kunnen maken van ons eigen verse rode en gele kerstomaatjes, tijm en knoflook.
✅Wat heb je nodig?
*Kerstomaatjes
*Fleur de Sel
*Peper
*4 teentjes knoflook
*Een paar takjes tijm
*Olijfolie

✅De oven op 100gr, de tomaatjes op een vel bakpapier leggen. Alle ingrediënten erover strooien en besprenkelen met olijfolie.
✅Bij ons hebben ze 2uur in de oven gestaan maar dat kan je dus wat langer of wat korter doen. Wat je zelf verkiest.
✅Daarna haal je de tomaatjes uit de oven, laten afkoelen en in een gesteriliseerd potje gieten en in de frigo bewaren, ook vullen met olijfolie zodat de tomaatjes helemaal onder de olie zitten.
✅Deze ovengedroogde kerstomaatjes blijft ongeveer 4dagen goed in de frigo.(Voor je eraan begint lees zeker eens over botulisme, wanneer je niet juist inmaakt of bewaard is er kans of vergiftiging).
✅Supersimpel maar o zo lekker! Een heerlijk smaakbommetje met een intense geur.
Heerlijk toch als je lekkere gerechtjes kan maken met eten uit je eigen tuin, terras, balkon,….?
