Wanneer je niet veel tijd hebt om te bakken maar wil je graag voor je gezin of je gasten een lekker taartje bakken. Dan kan je appeltaartjes maken met bladerdeeg. Je kan de vormpjes van de taartjes zelf kiezen: rond, langwerpig,… laat je creativiteit maar gaan en experimenteer ermee. En de geur van het lekkere baksel wanneer je door je huis loopt neem ik er graag bij, zalig is dit.
✅Voor de simpelste, maar heerlijke appeltaartjes heb je nodig?🥰
*bladerdeeg
*appels (rode)
*citroen
*water
*abrikozenconfituur
*kaneel/speculoos of koekkruiden
*poedersuiker
↪bladerdeeg uitrollen, en verdelen zoals je zelf wil en abrikozenconfituur erop uit smeren.
↪Appeltjes met schil in stukjes of schijfjes snijden.
↪Appeltjes besprenkelen met citroensap en op het deeg gooien of sorteren. Zorg dat je de buitenste kantjes wat kan naar boven doen krullen.
↪Speculooskruiden (of koekruiden of kaneel) op strooien en 20 min in heteluchtoven op 180graden.
✅Als afwerking bij de appeltaartjes kan je:
*Laten afkoelen en wat abrikozengelei er over doen.(abrikozenconfituur met mini beetje water mengen en even opwarmen)
*Poedersuiker strooien.
↪Dus wil je snel een heerlijk taartje maken met weinig werk, vlug klaar en weinig ingrediënten dan is dit ideaal!
Of wil je liever een ander taartje maken?