donkere stoofvleessaus patrelle
Cathy

Cathy

Enthousiaste uitprobeer-blogster

Patrelle – Zo maak je stoofvleessaus donker

KokenKoken

Patrelle, het geheim voor donkere stoofvleesaus

patrelle

Vraag je je ook weleens af hoe het komt dat de stoofvleessaus die je op restaurant verorbert er altijd zo mooi glanzend donker uitziet, terwijl je eigen stoofvleessaus er ondanks diverse kunstgrepen onveranderd lichter bruin en doffer uitziet? Het geheim zit hem vaak in één ingrediënt.

 

Patrelle is een 100% natuurlijke kleurstof op basis van (o.a.) glucose en gebakken ajuin. Het heeft een neutrale smaak en geeft onmiddellijk een mooie glanzende donkere kleur aan sauzen, soepen en stoofpotjes.

 

Je voegt het toe op het einde van de bereiding en begint best met een aantal zuinige druppeltjes. Het effect zie je quasi onmiddellijk op de kleur van je stoofvleessaus. In het begin is het wellicht een beetje experimenteren met de hoeveelheid.

 

Heeft jouw stoofvleessaus al een mooie bruine kleur doordat je deze basistips voor kleur gevolgd hebt, dan volstaan echt een paar druppeltjes. Ziet je saus er een beetje bleekjes uit, voeg dan gerust een scheutje toe.

Opgelet! Je vindt Patrelle niet zo gemakkelijk in alle supermarkten. In (groot-)handelszaken die op de horeca gericht zijn verkopen ze het doorgaans wel. Gelukkig bewaart het heel erg goed en kan je er door het zuinig verbruik een erg lange tijd mee verder.

Bekijk ook de regelmatige verslagjes van experimentjes op Instagram!

Met onder andere meer receptjes, verwondering en bewondering in eigen tuin, kleurrijke foto’s en inspiratie. Positief in het leven ondanks ziekte, genieten van het kleine, hoe mini dit ook is. Kweken van lekkere groenten en fruit en (eetbare) bloemetjes, omringd door een fantastisch gezinnetje en wat diertjes. Heb je vragen of twijfels of tips voor mij? Of wil je gewoon even babbelen? Laat gerust maar weten, via deze blog of op Instagram. Dat is allemaal goed. Veel Liefs!

Geniet! Cathy xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *