20210617_103213
Cathy

Cathy

Enthousiaste uitprobeer-blogster

Pesto van Oost-Indische kers.

KokenKoken

Heerlijke zelfgemaakte pesto om je vingers van af te likken met Oost-Indische kers.

Oost-indische kers is zo een dankbare plant in de tuin. Je kan ze zaaien en elk jaar zaait ze zichzelf terug uit. De hele plant is eetbaar, zowel de blaadjes als de bloem. Zalig toch.

Daarbij is ze goed voor de plagen in de moestuin, is ze enorm decoratief en kan ze groeien in de breedte, lengte, hoogte noem maar op. Echt een aanrader. De blaadjes hebben een nogal peperachtige smaak en de bloemen zijn subtieler van smaak. Heel lekker.

Voor deze overheerlijke pesto heb je nodig:

Ingrediënten:
*Blaadjes van de Oost-Indische kers
*Peterselie
*Basilicum
*Citroen basilicum
*Walnoten
*Oude kaas
*Peper en zout
*Knoflook
*Olijfolie

✅Zoooo lekker, echt heerlijk.
De meeste ingrediënten komen uit de tuin.

✅Je kan ook vervangen door:
de walnoten: pijnboompitjes of cashewnoten

De oude kaas: parmezaan, Cheddar kaas,…

Je kan er enorm mee variëren, kijken wat je in huis hebt en gewoon eraan beginnen met wat je hebt.

↪Maak je ook wel eens pesto klaar?

Met de bloemetjes van de oost indische kers maak je heerlijke azijn klaar, net zoals frambozenazijn.

of maak je heerlijke bloemenboter met de oost indische kers samen met andere eetbare bloemetjes.

Bekijk ook de regelmatige verslagjes van experimentjes op Instagram!

Met onder andere meer receptjes, verwondering en bewondering in eigen tuin, kleurrijke foto’s en inspiratie. Positief in het leven ondanks ziekte, genieten van het kleine, hoe mini dit ook is. Kweken van lekkere groenten en fruit en (eetbare) bloemetjes, omringd door een fantastisch gezinnetje en wat diertjes. Heb je vragen of twijfels of tips voor mij? Of wil je gewoon even babbelen? Laat gerust maar weten, via deze blog of op Instagram. Dat is allemaal goed. Veel Liefs!

Geniet! Cathy xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *