20200930_1755112
Cathy

Cathy

Enthousiaste uitprobeer-blogster

Pittige chilisaus zelf maken.

KokenKoken

Echt heerlijke Chilisaus, een pittig smaakbommetje kan je wel zeggen.

We hebben deze gemaakt met onze eigen Chinese 5 colours.

Zelf hebben we wat geinproviseerd met het gerechtje van Jamie Oliver.
Ipv appelsap hebben we fruitsap gebruikt en onze Chinese 5 colours (ong 20/25 stuks zonder pitjes) ipv Spaanse pepers. We hebben de ingrediënten gebruikt die we nog in onze voorraad kast konden vinden. Dat doen we wel vaker receptjes een eigen touch geven door spullen te gebruiken die we nog in de kast of vriezer kunnen terug vinden.

De ingrediënten voor deze pittige chilisaus zijn:

*2 ajuinen
*2 teentjes knoflook
*6 tomaten
*zout
*2 eetlepels olijfolie
*2 theelepels chilipoeder
*150ml appelsiderazijn
*250ml appelsap

*2 eetlepels suiker
*12 Spaanse chilipepers

Hoe maak je het klaar:

De pepers, ajuin en look fijnhakken in de keukenrobot.

Dan alles in de pan met olijfolie en chilipoeder toevoegen.

Even goed mengen en dan de suiker erbij.

10min laten pruttelen, zodat je een dikkere boeltje krijgt

De tomaten fijnhakken en erbij doen in de pan

Ook de azijn mag er ook bij.

Appelsap erover gieten

Dit laten koken en pruttelen voor 20min.

En dan bijkruiden met zout.

Veel plezier bij het maken en verwerken in je gerechten. Wij gebruiken deze bij het sausje voorbij de scampis. Of een spicy toets bij de spaghettisaus. Heerlijk.

Wat is jullie favoriete receptje om chilisaus te maken?

Bekijk ook de regelmatige verslagjes van experimentjes op Instagram!

Met onder andere meer receptjes, verwondering en bewondering in eigen tuin, kleurrijke foto’s en inspiratie. Positief in het leven ondanks ziekte, genieten van het kleine, hoe mini dit ook is. Kweken van lekkere groenten en fruit en (eetbare) bloemetjes, omringd door een fantastisch gezinnetje en wat diertjes. Heb je vragen of twijfels of tips voor mij? Of wil je gewoon even babbelen? Laat gerust maar weten, via deze blog of op Instagram. Dat is allemaal goed. Veel Liefs!

Geniet! Cathy xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf witloof kweken.

Laten we het nu eventjes hebben over zelf witlof kweken. Ik ben daar dus razend enthousiast over.  Oorspronkelijk was het de idee om dit samen

Lees verder »